Forum o Pingwinach z Madagaskaru
Gość
Jak wyżej
Ta od MLP i Hetalii
Kowalski = Einstain
Gość
Tylko należy pamiętać, by nie przesadzić. Nie każda postać jest czegoś/kogoś parodią, więc nie rzucajcie jakimiś przykładami z kosmosu.
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FourManBand
Cała główna grupka pingwinów jest czymś w rodzaju parodii. Wszystko jest opisane w stronie podanej przeze mnie wyżej (Po angielsku, ale to już nie mój problem. Ważne, że jest napisane dobrze). Poza tym, PzM jest uwzględnione w kategorii "Western animation". Choć powiem szczerze, że jako "Only Sane Man" pasowałby mi bardziej Szeregowy...
Gość
Jak wiadomo Manfredi i Johnson są porodią z ,,Stalag 17'' ee...Manfrediego i Johnsona.
Gość
Wydajemi się że Hans jest parodią, tylko nie wiem czego.
On jest jak Dundersztyc. Ale wątpię żeby był jego parodią.
Gość
Hahah, nom. Dundersztyc to z Fineasza i Ferba, tak? Bo dawno oglądałam. Jeśli tak, to on jest chyba bardziej złośliwy (dundersztyc) i pragnie włady nad całym światem nie bazy pingwinów
Pani Kowalska
Pingwiny parodią ??
Ouu, nie wiem czemu, ale to słowo źle mi się kojarzy.
Ja traktuję PzM jako osobną animację i staram się do niczego nie porównywać xD
PS. Jedyna rozsądna parodia, jaka przychodzi mi do głowy to bobry z "Tunelu miłości, parodiujące BTR ;P
Gość
RicoMarico napisał:
Wydajemi się że Hans jest parodią, tylko nie wiem czego.
On jest jak Dundersztyc. Ale wątpię żeby był jego parodią.
I słusznie. Właściwie, to wydaje mi się, że to trochę na siłę wyciągnięte. Hans jest PO PROSTU fajtłapowatym wrogiem pingwinów. Tak samo jest z Doofem.
Angie napisał:
Pingwiny parodią ??
Ouu, nie wiem czemu, ale to słowo źle mi się kojarzy.
Ja traktuję PzM jako osobną animację i staram się do niczego nie porównywać xD
PS. Jedyna rozsądna parodia, jaka przychodzi mi do głowy to bobry z "Tunelu miłości, parodiujące BTR ;P
Parodia to nic złego. Jest to po prostu coś, co ośmiesza różne elementy świata realnego i fikcyjnego. I jakoś wątpię, by PzM nią było.
No i znowu nie przesadzajmy. Z jakiejś produkcji można się czasem pośmiać (mówię, rzecz jasna, bardziej o czymś w rodzaju WYŚMIEWANIA), a nie ciągle wychwalać.
Ostatnio edytowany przez Mr. Julius (2013-08-19 07:29:17)
Mr Julius, to twoje ostatnie cytowanie... Hmm... Angie to powiedziała, nie RicoMarico.
Pani Kowalska
Być może, ale nie będę się doszukiwać parodii tam, gdzie najprawdopodobniej ich nie ma.
Bobry parodiowały Big Time Rush na 100% i jestem tego pewna, więc mogę, to powiedzieć xD
Gość
To przed odcinkiem TPWLM, próbowałam obejrzeć TSWLM, bo myślałam, że to będzin bardziej podobne, a nie było xD
Pani Kowalska
Tylko nazwa xDDD
A tu żadnej parodii
Parodią jest chyba ta wstępna piosenka, bo jej poziom jest taki, że szkoda gadać ; P
Gość
W oryginale podobała mi się czołówka, a nasi ją popsulixD
Taa... "Suszymy ząbki panowie" nie za bardzo pasuje do pingwinów. Bo gdzie mają zęby, co? xD