Forum o Pingwinach z Madagaskaru
Administrator
Może trochę to was zaskoczy.... choć jestem pewna, że na chwilę obecną kucyki są wszechobecne. Mówię o serii z 2011 roku, opowiadającą o magii przyjaźni. Dziecinne? Okazuje się, że niekoniecznie.
Według statystyk oglądają to najczęściej mężczyźni między 15 a 29 rokiem życia. Cud, mam tylko 15 na karku i jestem dziewczyną Zapewne większość z was ma w swoim otoczeniu choć jedną osobę, która ogląda
MLP: FiM, o ile sami nią nie jesteście ;p
Na tę bajkę trafiłam około roku temu, powiedziała mi o tym moja przyjaciółka (jest w 1LO, ale co tam, dziecko siedzi w każdym z nas). Wyśmiałam ją. Bo kto by powiedział, że taka stara kobyła ogląda kucyki dla 5letnich dzieciaków? Namówiła mnie, żebym obejrzała choć jeden odcinek, a zmienię zdanie. Szczerze wątpiłam, ale po 5 minutach pierwszego odcinka serial zaczął mi się podobać. Obejrzałam 2... 3... 4... 10... I nie było mi dość.
Teraz jestem oddaną pegasis (pegasus + sister, określenie dziewczyny oglądającej MLP: FiM, u przedstawicieli płci męskiej używa się nazwy "brony"), rysuję kuce, wstawiam prace na Deviantart i zamówiłam sobie nawet bluzkę z poniaczami Co to kuce robią z ludzi...
Wszystkim, którzy wątpią, a chcieliby zasmakować magii przyjaźni, w przerwie między Pingwinami polecam zacząć swą przygodę z kucykami.
LINK DO PIERWSZEGO ODCINKA
LINK DO STRONY POLSKICH FANÓW
Serdecznie polecam :-)
Gość
oglądałem to normalnie zgłupiałem, żeby wrócić do normalności musiałem obejrzeć odcinek pingwinów.
Gość
Ja oglądałam 2 pierwsze odc. Na razie nie mogę więcej, bo nie mam słuchawek do laptopa, a rodzice mi nie pozwalają go brać do pokoju, bo potem (zazwyczaj) nie chcę oddać XD
Fajowe ^^ Pingwiny lepsze, ale i tak fajowe ^^
Gość
To na pewno obejrzę!
Administrator
Mi się podoba, mam nadzieję, że podzielicie moją opinię ;-)
Gość
Jak napisałam - mnie się podoba
Moją ulubioną postacią jest Rainbow Dash ^^
Gość
AAA!!!!! Obejrzałam i pokochałam! Uwielbiam Rainbow Dash - jest taka fajna!
Gość
A który odcinek (odcinki ) konkretnie? ;D
Administrator
Może "Ponaddźwiękowe Bum"? Nie wiem, to mój ulubiony odcinek z Rainbow Dash. Ogólnie to jej nie lubię, bo jest egoistyczna i egocentryczna - poza tym oszukuje, jak np. w odcinku "Jesienna Przyjaźń".
Najbardziej lubię Pinkie Pie (bo jest zdrowo "pierdolnięta", jak ja), a potem Applejack. Za tą jej uczciowość i kuzynka Braeburna :3 Ale najnajulubieńszym kucykiem jest dla mnie Doctor Whooves:
Gość
Pierwszy odc,więc znam na razie tylko Applejack,Twilight Sparks,Pinkie Pie,Rainbow Dash, Fluttershy, Rarity,Spike... Uff,chyba tylko tyle
Administrator
Hehe, jeszcze dojdziesz dalej ;-)
Gość
Nom xD W sobotę ściągnę jak najwięcej odcinków
Administrator
Powodzenia :-) A na razie dobranoc, do zobaczenia dniem jutrzejszym!
Gość
Pa
Pani Kowalska
Do obejrzenia tego namówiła mnie Flutterlie z filmweba(ona też jest fanką)
I teraz we trzy(ja,ona i Mika) po prostu uwielbiamy ten serial!
Jest on u mnie na drugim miejscu(zaraz po niezastąpionych pingwinkach)jeżeli chodzi o seriale animowane.
Udzielam się na forum o nich na filmwebie,dodałam tam kilka moich rysunków.
Mam zamiar napisać one-shouta o Pingwinkach oraz kucykach
Moją ulubioną postacią jest Twilight Sparkle(w końcu to taki kucykowy Kowalski)
Jednak moja osobowość składa się w 80% właśnie z Twilight,w 15% z Pinkie Pie(jak ja lubię ta gadułkę) i 5% Rainbow Dash(jest u mnie n drugim miejscu)
Ależ się rozpisałam...No to na razie tyle