Forum o Pingwinach z Madagaskaru
Gość
Chyba nie muszę przedstawiać najpopularniejszej i najlepszej gry planszowej
Czy ktoś gra... i jak? Hobbystycznie, czy na turniejach? Ja to drugie
Mogę pograć z kimś na FICS - mój nick to MacMercury.
Ostatnio edytowany przez Mercury (2013-02-27 16:47:42)
Eee... ja raczej nie gram. Tak naprawdę nigdy nie grałam. Po prostu nie znam zasad i nie gustuję w tego typu "rozrywce"...
Gość
No to w takim razie żałuj
Tylko dlaczego rozrywka w cudzysłowiu?
Gość
Ja gram, raczej hobbystycznie. Komputer i słabszych graczy pokonam, ale z mistrzami nie mam szans. Kiedyś grałam naprawdę dużo i byłam całkiem niezła, ale wyszłam z wprawy.
Alice chyba uważa, że to nie jest rozrywka i dlatego w CUDZYSŁOWIE! (a nie w "cudzysłowiu". Mercury, jak ty, pan i obrońca języka polskiego, mogłeś popełnić tak karygodny błąd?). Ja się nie zgadzam, szachy to świetny sposób na wykorzystanie wolnego czasu. Nie dość, że fajne, to jeszcze człowiek ćwiczy umysł.
Gość
Flutterlie napisał:
Alice chyba uważa, że to nie jest rozrywka
Wiem o tym, to było pytanie retoryczne.
Ponieważ to zniewaga. Więc się zdenerwowałem.
Flutterlie napisał:
CUDZYSŁOWIE!
Ajj... faktycznie Cóż, zdarza się ;P
Gość
Ja gram hobbystycznie, ale gram. Fajna rozrywka, ale tylko jak gram z kimś na moim poziomie. (Spróbujcie grać z ośmiolatką. Katastrofa.)
Gość
Szachy? Są w porządku. Niespecjalnie je lubię, ale jeśli mam jak, z kim, kiedy i gdzie pograć, to z chęcią to zrobię.
Gość
Kocham szachy, ale słabo gram, zasady znam, zawsze graliśmy z kolegą na kole informatycznym, a gram raczej hobbynistycznie.
Gość
Kiedyś grałam w szachy z dziadkiem, i to dużo, byłam całkiem niezła, ale teraz... Teraz jest gorzej, ale mogę pograć
Ja się czasami zastanawiam nad tym, jak się w to gra (i po co)
Ja kiedyś grałam z komputerem (przegrałam).
Potem na 2 graczy (przegrałam)
Jak to możliwe? Tego nigdy nie uda mi się wyjaśnić...
Gość
Szachy to cudowna gra. Planujesz po wybijać wszystkie figury nawzajem, tylko po to by "zabić" króla pionem. Ale i tak najlepsza jest analiza i przewidywanie ruchu przeciwnika. Czy on wie, że ja wiem, że on wie, że ja wiem?
Aha... Rozumiem tyle, co tych ludzi od petycji przeciwko wysypisku śmieci Hetmana - czyli niewiele...
Mnie ta gra nie interesuje. Taka sobie - przestawianie pionków, podobnie jak warcaby, których też nie cierpię.
Nic ciekawego w tych grach nie ma i tyle.
Gość
Ta gra wykorzystuje najpotężniejszą kartę graficzną
WYOBRAŹNIĘ
Ta od MLP i Hetalii
Szachy?? Czy ktoś tu wymawia nazwę tak zafeliście fajnej gry?
Jak ja to kocham...
Niestety gram o wiele gorzej niż kiedyś... Ahhhh... Byłam wtedy tak dobra...
No, ale i tak je kocham.